Najveća i jedna od najljepših je bašćanska “Vela plaža” koja se nalazi u centru mjesta, okružena mnogobrojnim lokalima, restaurantima, pizzerijama, caffe barovima, hotelima, privatnim apartmanima za smještaj i drugim sadržajima koji čine sastavni dio ponude mjesta.“Vela plaža” je prirodna šljunčana plaža, duga 1800 m, može primiti nekoliko tisuća kupača. Posebno je pogodna za djecu i neplivače. Na bašćanskoj “Veloj plaži” vijori se od 1999. godine i europska Plava Zastava koja je i danas zaštiitni znak Baške kao dokaz visoke kakvoće i standarda plaže. Plava zastava za plažu simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš, čistoću mora i obale, te opremljenost, uređenost plaže uz razrađen sustav gospodarenja tim područjem. Na plaži je omogućeno iznajmljivanje pedalina, daski za jedrenje, suncobrana, ležaljki i ostalih plažnih rekvizita potrebnih za ugodan odmor.

Upravo su plaže potaknule razvoj turizma u Baški i to daleke 1908. godine, kada je službeno otvoreno prvo kupalište na otoku Krku. Danas je namjena plaže ista, kao i u prethodnom stoljeću, ali sada uz sadržaje koji svakom posjetitelju omogućuju siguran i bezbrižan boravak na njoj.

 

Odlukom o plažnom redu, koji je propisala općina Baška, propisuju se način i uvjeti korištenja te održavanja reda na plažama.

 

Tako je zabranjeno:

- loženje vatre

- bacanje otpadaka

- držanje i kupanje kućnih ljubimaca i drugih životinja

- plovidba plovila u plažnom prostoru

U Baški i u njenoj bližoj okolici ima  tridesetak šljunčanih plaža koje su pristupačne kupačima svih uzrasta, a do njih se može doći pješice ili barkom.

Plaža Mul
Vela plaža
Vela plaža
Foundation for Environmental Education (FEE)
Google
Email
Hrvatski
Apartmani na otoku Krku
Baska WebCam by BsWirelwss

Nadomak Baške nalazi se poznati naturistički kamp “Buculuka”. Kamp je moderno uređen sa trgovinom i poznatim restoranom. U kampu ćete naći niz zabavnih sadržaja i uređenih objekata, a spuštajući se prema moru kroz gusto mediteransko bilje, doći ćete do predivne naturističke plaže.

 

Plaža je šljunčana, a okružena je borovom šumom koja će Vam pružiti ugodnu hladovinu. Kristalno čisto more i predivno prirodno okruženje pruža pravi odmor od svakodnevice koji ćete dugo pamtiti.

Smještaj.
Početna stranica.
Korisni linkovi.
Otok Krk.
Baška.