Baška se smjestila u uvali na jugozapadnom dijelu otoka Krka, koji je mostom povezan sa kopnom. Mjesto je to stogodišnje turističke tradicije. Zbog ugodne klime, kristalno čistog mora i prekrasne prirode turisti je rado posjećuju.

 

  Plaže, more i okolica pružaju bezbroj mogućnosti za opuštanje, sport zabavu i potpuni odmor. Poznata bašćanska plaža pogodna je za djecu. Oni koji vole mir otkriti će jednu od tridesetak plaža u okolici. Ljubitelje šetnji oduševiti će obilježene pješačke staze koje slijede stare pastirske puteve. Bogato bašćansko podmorje i čistoća mora oduševiti će ronioce.

 Baška je i kulturno središte. Naseljena još u rimsko doba a  poznata je po najstarijem pisanom spomeniku hrvatske kulture,, 900 godina staroj Bašćanskoj ploći pronađenoj u crkvi Sv. Lucije.

  

  Za turiste Baška raspolaže kvalitetnim smještajem u privatnim kućama, smještajem u hotelima i kampovima.  Mnogobrojni restorani nude raznovrstan izbor hrane. Bogata ponuda zabavnih sadržaja, folklornih i drugih priredbi te koncerata učinit će da Vam dan bude ispunjen.

Google
Email
Hrvatski
Apartmani na otoku Krku
Baska WebCam by BsWirelwss
Smještaj.
Početna stranica.
Korisni linkovi.
Bašćanska ploća
Bašćanska ploča
Baška-Prospect download
Otok Krk.
Baška.